Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Bu Bebeğin Saçları Bembeyaz

Bence isimli bebekten doktorlar hemen kan örneği alarak saçlardaki beyazlığın nedenini tespit etmek istediler. Sonucunda ise hastalık olmadığı görüldü. Bence, albino da değildi sadece saçları beyaz renkle dünyaya geldi. Doktorlara göre bebeğin saçları zamanla koyulaşacakmış. Bence’nin anne ve babası, bebeklerinin hasta olmadığını öğrenince rahat bir nefes aldı.
Bazen bebekler bu şekilde doğabiliyor ve seneler sonra saçları sarıya dönebiliyor. Bunun yanısıra bir de albino durumu var onu size anlatalım:

Bu hastalığı taşıyanlara albinizm ya da albino denir. Albino genellikle beyaz deriye, hafif saçlara ve görme sorunlarına neden olan, pigment melaninin azalması veya yokluğundan kaynaklanır. Bu hastalık küresel olarak 17.000 kişide tahmini 1’i etkilemektedir. Bununla birlikte, prevalansı bölgeye göre değişir. Sahra altı Afrika’da, albinizm oranı 5,000’de 1 civarındadır, Avrupa ve Amerika’da ise 20.000’de 1’e yakındır. Albinolarda (gerek insan, gerek hayvan) deri çok ince ve beyazımsı (ya da hafifçe pembe), kıllar (ya da tüyler) beyazdır.

Gözlerin gözbebekleri pembe, ağ tabaka dan yansıyan ışık kırmızıdır. Gözler ışığa duyarlıdır ve genellikle astigmattır. Gözlerde ışık hassasiyeti nedeniyle nistagmus (gözlerin titremesi) mevcuttur. Albinoluk ender de olsa, zeka geriliği ya da bedenselgerilikle birlikte olabilir.Derilerinde renk pigmentleri bulunmadığı ya da az bulunduğu için güneşten gelen zararlı ışınlar vücuda girer ve fazla güneş altında bulunmaları ölümlerine bile yol açabilir. Albinizm için tedavi yoktur, ancak bazı semptomlar tedavi edilebilir. Genetik bir sağlık problemi olan albino, öncelikle, albinizm saçları, gözleri, cildi ve vizyonu etkiler, Enbazın en yaygın nedeni, tirozinaz enziminin işleyişinde bir kesintidir.

ALBİNO SEMPTOMLAR Cilt: albinizm en belirgin semptomu daha hafif bir cilt tonudur.Bununla birlikte, cilt tonu her zaman önemli ölçüde farklı değildir. Melanin seviyeleri bazı kişilerde yavaş yavaş artabilir, yaşlandıkça cilt tonunu yavaşça koyulaştırır. Albino ya da albinizm, genetik bir metabolizma hastalığıdır. Hastalığa sahip kişilerin saçlarında, ciltlerinde veya bedenlerinin bazı bölümlerinde pigment eksikliğinden dolayı beyazlıklar görülür. Geçtiğimiz sene Macaristan’da dünyaya gelen Bence’in doğduğunda saçları bembeyazdı. Ailesi başta gözlerine inanamadı. Çocuklarının hasta olduğunu düşündüler. Akıllarına gelen ilk şey ise bebeklerinde albinizm olduğuydu. Albinizm ölümcül bir rahatsızlık olmamasına rağmen, albinolar toplum tarafından maalesef yadırganırlar.