Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

DUŞTA

1. Banyo yapmadan önce misvakla dişimizi temizlemeliyiz. 2. Banyoya, Allah’ın huzuruna temiz çıkmak gibi, güzel düşüncelerle girmelidir. 3. Sol ayağımızla banyoya girmelidir. 4. Girerken “Bismillahirrahmanirrahim, pisliklerin her cinsinden ve kovulmuş şe-ytanın şerrinden Allah’a sığınırım.” demeliyiz………
5. Banyoyu kimsenin göremeyeceği şekilde kapatmalıyız. 6. Hamamda setri avrete riayet etmeli ve peştamal giymelidir. Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak caiz midir? Banyoya girmeden önce abdesti bozuyorum , fakat bazen banyo başında ya da esnasında küçük su dökmem gerekiyor.. Değerli kardeşimiz; Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak haram değildir;
bundan dolayı bir günah olmaz. Ancak bu durum banyo adabına uygun düşmez. Peygamberimiz bu hususta da önemle durur. Söylediği şu sözleri dikkate alırsak bizim lehimize. Çünkü idrarı yapmak,
“Sizden biriniz banyo yaptığı yere idrar etmesin. Sonra bu idrar ettiği yerden…
abdest almasın. Vesvesenin çoğu bundan ileri gelir.” (Tirmizî, tahâre 17; Nesâî, tahâre 6) Hadis gayet açık ve net ifade ediyor. Haram değil ama yaşantımızın olumsuzluklarla dolması yaptığımız küçük hatalarında eseri olabiliyor. Bu hadis, tavsiye hükmünde olup, haram kılmak anlamında değildir.
Haram kılınmamış olsa dahi bu gibi tavsiyelere uymaya çalışmak gerekir. 7. İlk girişimizde sağ ve sol omuzlarımızı yıkamalıyız. 8. Suyu lüzumundan fazla israf etmemeliyiz. 9. Banyoda suyun sıcaklığı gibi ürperten hallerde cehennemi düşünmeli, bununla ce-he-nnem arasında mukayesede bulunmalıdır.
12. Banyoda su dökünürken ayakta su dökünmelidir. Oturarak su dökünmemelidir. Eğer yere dökülen sular üzerimize sıçramıyorsa oturarak da yıkanılabilir. 13. Banyoda küçük büyük abdest bozulmaz. Peygamberimiz bu hususta da önemle durur. “Sizden biriniz banyo yaptığı yere idrar etmesin. Sonra bu idrar ettiği yerden abdest almasın. Vesvesenin çoğu bundan ileri gelir.”(Tirmizî, tahâre 17; Nesâî, tahâre 6)