enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2104
EURO
34,7705
ALTIN
2.450,25
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
19°C
Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

E’mekliler’den Artık Bu Para Alınmayacak

Ekonomik koşulların giderek zorlaştığı bu dönemde, emeklilerin ay sonunu getirmekte yaşadığı zorluklar önemli bir gündem maddesi haline geldi. Maaşları ile geçinmekte güçlük çeken emeklilere maddi imkan desteği mi geliyor. İşte detaylar…Ülkemizdeki milyonlarca emekli, maaşlarının günlük giderlerini karşılamakta zorlanıyor. Elektrik, su faturası gibi temel ihtiyaçlarla mücadele ederken ay sonunu getirmekte zorlanan emekliler için yeni destek uygulamaları devreye alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü “Emekliler Yılı” ilan etmesiyle birlikte, emeklilere yönelik sosyal yardımların artırılması adına önemli adımlar atılmış durumda. Bu kapsamda emeklilere yönelik 10 bin lira bayram ikramiyesi, fatura ve kira desteği gibi sevindirici gelişmeler yaşanacak… Ramazan ve Kurban Bayramları’nda emeklilere yönelik ikramiyelerin artırılmasından, elektrik, doğalgaz, toplu taşıma ve su fiyatlarının indirilmesine kadar birçok konu gündemde yer alıyor. İşte milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ilgili bakanlık ve kurumlar, emeklilere yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kapsamlı pakette, milletvekilleri ve parti örgütlerinin görüş ve önerileri de dikkate alınarak Erdoğan’a sunulacak birçok seçenek bulunuyor…Son dakika haberlerine göre; Erdoğan, her bir maliyet hesabını detaylı bir şekilde inceleyecek ve hangi tekliflerin uygulanacağına dair karar verecek.

Ramazan ve Kurban Bayramları’nda emeklilere verilen ikramiyelerin her biri olan 2.000 lira miktarı, 5.000 liraya çıkarılacak. Böylece emekliler, iki günlük tatil karşılığında toplamda 10 bin lira ikramiye alacak.

Formüllerden biri, emekli maaş artış oranı olan (%49,25) ile eşit olması gerekiyor. Ancak artık 5.000 lira seçeneği daha ağırlık kazanmış durumda. Tatil ikramiyelerinin yasal olarak artırılması da gündemde.

Bu nedenle, AKP parti grubunun bu ay sonu veya Mart başında bu tasarıyı TBMM gündemine alması ve derhal yayınlaması bekleniyor.

İlgili bakanlık ve kuruluşlar, emeklilerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli önlemler geliştirmektedir. Bu tedbirler genel olarak “belediye ve devlet otoritelerince alınacak önlemler” başlığı altında toplanacak ve uygulamaya konacak.

Belediyeler Birliği ile yapılacak olan bir protokol, niyet beyanını içerecek ve emeklilerin toplu taşıma ve su gibi hizmetlerden indirimli fiyatlarla yararlanmalarını sağlayacak. İndirimli fiyatlar ve hizmetler, alternatif seçeneklerle araştırılıyor.

Kamu kurumları tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, emeklilerin elektrik ve doğalgazı indirimli fiyatlarla kullanmaları önemsenirken ayrıca, tren ve uçak bileti fiyatlarının da düşürülüp düşürülemeyeceği değerlendiriliyor.

Kentlerde yaşayan emeklilere, kira yardımı gibi çeşitli desteklerin sağlanması da düşünülen seçenekler arasında.

Kamu ve özel bankalarla yapılan protokollerle, emeklilere bazı hizmetlerin indirimli fiyatlarla sunulacağı vurgulanıyor.