Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Patlıcan sapının i’nanılmaz f’aydaları!

Patlıcanın yararlarını, kuvvetli kemikler oluşturma, osteoporozu engelleme , anemi semptomlarını azaltma gibi çoğu yararını sıralayabiliriz. Patlıcanın sağlığımıza yararları yönünden geniş bir yelpazesi bulunmaktadır. Patlıcanın yararları il alakalı bütün detaylar haberimizdeYaz kış tüketilen bir gıda olan patlıcan kadar patlıcanın sapının da çoğu yararı bulunduğu çıktı. Dr. Fevzi Özgönül, patlıcan sapının yararları ile alakalı bulgular verdi. Özgönül, “Çoğu şahıs doğrultusundan bilinmediği amacıyla hiç kullanılmadan kesilip çöpe atılan patlıcan sapının bilinmeyen çok mühim yararları var. Kendisinde barındıdığı varlıklı vitamin ve mineraller vasıtası ile hastalıklara karşı bize yardımcı olur. A, B1, B2 ve C vitaminlerini sahibi olan patlıcan sapı hemoroid, cilt ve saç sağılığı gibi sorunlarımızı gidermeye, hem de bağışıklık sistemimizin de güçlenmesini sağlar.

A ve B1 vitaminleri vasıtası ile göz sağlığına katkıda tespit edilen patlıcan sapı, sahip bulunduğu lifli yapı vasıtası ile sindirim sistemimizin derli toplu işlevini gerçekleştirmesine destek olur. C vitamini ile cilde parlaklık sunar ve solunum yolu hastalıklarına karşı korur. Sahip bulunduğu natural nikotin ile sigarayı bırakmak isteyen şahıslara basitlik sağlar.
Ispanaktan sonra en varlıklı demir sahibi olan sebze olan patlıcan sapı yorgunluğun giderilmesini ve demir emiliminin artmasını sağlar. İnsülin direncini dengeler. Antioksidan yapısından da varlıklı bulunduğu amacıyla bedenimizdeki toksinlerin atımını kolaylaştırır. Bu kürü uygularken ilgi edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor.
Bu 5 günlük proses amacıylade bulgur, domates, turşu, sirkeli, mayalı ve acılı (pul biber, isot ve acı biber)yiyeceklerden uzak durmanızda yarar var. Çünkü bu gıdalar hemoriod gibi hastalıkları tetikleyebilir” dedi.
Dr. Özgönül, patlıcan saplı karışım tanımı ile alakalı şu verileri verdi: “Malzemeler: 10 patlıcan sapı, 12 bardak su, 1/2 çay bardağı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanış: Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya ilgi edin, hem de soğutmak amacıyla dahi açmayın. Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı 5 gün süresince sabah akşam aç karnına amacıyla.”